Gezocht: eigenaren ‘Choepah’ van Louis en Flora

ALMERE – De Kringloper in Kruidenwijk krijgt dagelijks bijzondere spullen binnen, maar soms is zo’n bijzonder item onbetaalbaar!  Het gaat om een “Choepah”, een joodse huwelijksvoltrekking tussen Louis en Flora, zoals te lezen valt in de davidster van het herinneringsboekje. Het huwelijk heeft volgens dit herinneringsboekje plaatsgevonden op 31 mei 1942, de laatste zondag van de maand. Dat de 2e wereldoorlog toen in volle gang was behoeft verder geen uitleg. Operatie Millennium was in volle gang, een massa-aanval op Keulen door de geallieerden. Des te meer spreekt hieruit wel de moed, en wellicht wanhoop van deze twéé joodse geliefden.

Wat er in de jaren na de huwelijksvoltrekking is gebeurd met Louis en Flora is niet bekend, maar het ergste wordt gevreesd. Zo’n boekje is feitelijk onbetaalbaar voor de familieleden en voor de Kringloper zeker niet iets wat te koop aangeboden wordt in de winkel. Weggooien vinden ze immoreel. De Kringloper is dan ook op zoek naar mensen, wellicht familieleden, die dit herinneringsboekje, vol met handtekeningen van de gasten, bij degene kan brengen die het toekomt.
Wellicht zijn Louis en/of Flora nog wel in leven. Kent u familieleden, of bent u wellicht een familielid die verder kan helpen? Stuur dan een mail naar de Kringloper zodat zij contact met u kunnen opnemen.
Bron:Dichtbij
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter