Israël ‘Staat ter discussie’ 

Zondagmiddag 6 september,aanvang 14.00 uurin de synagoge aan de Dieserstraat te Zutphen,zal een PowerPoint presentatiein twee delengegeven wordendoor de heer Henk Dijkemadie als titel heeft:  Israël ‘Staat ter discussie’.

Deze is gemaakt vanuit de constatering dat veel mensen die Israëlvanuit deBijbeleen warm hart toe dragen, geen raad weten met de huidige politieke en geografische situatieals hetgaat om alle aantijgingen t.a.v.land en volk. Wij weten wel dat het nieuws vaak niet klopt, of op zijn best ‘ half’ is,maar als Israël onder collega’s of op een verjaardag tersprake komt dan staan wij al gauw met de mond vol tanden. Wij kennen de feiten niet goed en debewustecollega, buurman, broer of zusheeft niets aan(ofmet) onze Bijbelse overtuiging, beroep op profeten of Goddelijkebeloften. Toch is er buiten de Bijbelse waarheden om weinig waar we ons voor hoeven te schamen als het aankomt om de situatie rond Israëlte duiden. Een beetje kennis van de geschiedenis en de historisch controleerbare feiten helpt hierin al veel. Vanuit deze gedachte behandelt het eerste deel van de presentatie in vogelvlucht de geschiedenis van de laatste 2000 jaar van land en volk. Duidelijk wordt dat Israël niet (opnieuw) een staat werd enkel uit‘Westelijke’schaamte vanwege de Holocaust of Shoah, waarvoor de bestaande bevolking de prijs maar moet betalen.

Het tweede gedeelte gaat over de meest prangende vragen die regelmatig gesteld worden:

  • Is de ‘Westbank( gezien vanuit volkerenrecht) werkelijk bezet gebied?
  • HoudtIsraëlGaza en zijn bevolking in een wurggreep?
  • Is Israël een apartheidsstaat?
  • Wat zijn de feiten over ‘De Muur’ die het land in tweeën deelt?
  • Hoe zit het met het door Israël negeren van resoluties van de VN?
  • Is Jeruzalem echt de stad van drie godsdiensten?

Er is ruimte voor het stellen van vragen.

De toegang is gratismaar er wordt eendonatie gevraagd ter ondersteuning van de overlevenden van de Shoah in Israël. (http:/www.vadlami.com) en deJoodsebegraafplaatsZutphen.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.