NIG Amersfoort

Amersfoort

De Joodse Gemeente Amersfoort is een van de oudste kehillot in Nederland. Amersfoort heeft een actieve Joodse Gemeente, met een eigen sjoel, een rabbijn, een enthousiast bestuur en vele vrijwilligers. De huidige sjoel is op 8 februari 1727 uitgaande Sjabbat parsjat Teroema in gebruik genomen. De sjoel in bijna 300 jaar oud. In de sjoel worden wekelijks op sjabbat sjoeldiensten gehouden. Ook worden er op alle Joodse feestdagen diensten gehouden.Na de sjoeldienst volgt altijd een gezellige kiddoesj met wat extra lekkers op de Sjabbatot Meworachiem [laatste sjabbat voor het begin van de nieuwe maand].Behalve in de zomermaanden zijn er naast het wekelijks onderwijs voor kinderen en volwassenen ook andere activiteiten.
Interieur Amersfoort

Door de centrale ligging binnen het IPOR-gebied, woont in Amersfoort naast rabbijn Shimon Evers ook opperrabbijn Binyomin Jacobs, en vervult de NIG Amersfoort ook een belangrijke rol voor de gehele omgeving.

Jaarlijks verzorgt een aantal vrijwilligers rondleidingen in sjoel en enkele keren per jaar is er een wandeling door “Joods Amersfoort”, waarvan ook een bezoek aan de Begraafplaats Bloemendalsepoort (ruim 300 jaar oud) en de sjoel onderdeel van uitmaken. Geïnteresseerd om deel uit te maken van deze gezellige en centraal gelegen Joodse Gemeente? Neem contact op met het bestuur van de Joodse Gemeente Amersfoort.

Locaties die bij deze gemeente horen:
Amersfoort, Baarn, Barneveld, Bunschoten, Eemnes, Hoevelaken, Leusden, Nijkerk, Scherpenzeel, Soest, Woudenberg.

Contactgegevens: info@nigamersfoort.nl
rabbinale zaken: Rabbijn Shimon Evers rabbijnevers@nigamersfoort.nl