Overweeg je om op korte termijn Aliya te maken of heb je recent Aliya gemaakt?

Het bestuur van de Irgoen Olei Holland heeft besloten om zich veel meer te gaan richten op de Aliya en vooral ook de Klita (absorptie, aanpassing aan Israël) voor de nieuwe Oliem. Daarom heeft de IOH per 1 oktober een Klita Medewerker aangenomen die zich bezig houdt met de praktische (maar soms ook wat ingewikkelde) vragen die hierbij komen kijken. De Irgoen Olei Holland realiseert zich dat de nieuwe Oliem met veel vragen zitten en ziet het als 1 van zijn kerntaken om de nieuwe Oliem goed en adequaat te helpen.

Wij staan klaar voor de nieuwe olim die overwegen om op Aliya te gaan, op Aliya gaan of net op Aliya zijn gegaan. Verhuizen naar een ander land is niet makkelijk. De nieuwe Oliem zitten met veel vragen: waar moeten we gaan wonen, wat zijn de mogelijkheden m.b.t. werk, hoe zit het met het leren van de taal, hoe zit het met het schoolsysteem in Israël, naar welke universiteit kan ik gaan?

Maar ook praktische vragen zoals het kiezen van een bank een zorgverzekering of het omzetten van je rijbewijs.

De medewerkers van de Irgoen Olei Holland begrijpen als geen ander wat er bij Aliya komt kijken aangezien ze zelf dit proces hebben meegemaakt.

Wil je meer informatie over Aliya, maar ben je nog niet zeker dat je op Aliya gaat? Neem dan contact op met ons hoofdkantoor in Tel Aviv. Chris en Ariane kunnen je, met hun jarenlange ervaring, perfect op weg helpen. Ze zijn bereikbaar op 00-972-3-5625611.

Overweeg je om op korte termijn Aliya te maken of heb je recent Aliya gemaakt? Neem dan contact op met onze klita medewerker Dudy Jacobs voor een kosteloos advies. iohklita@telfed.org.il Dudy is werkzaam vanaf het kantoor van TELFED, (de organisatie van Zuid-Afrikaanse immigranten) in Raanana, waar de IOH een samenwerkingsverband mee is aangegaan. Behatslacha!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.